Get Adobe Flash player

Blessures


Blessures blessures.... hoeveel kan je er hebben door hardlopen.  Denk maar eens aan:

 

Achillespeesontsteking - Beenlengteverschil - Blaren - Blauwe teennagels - Hamstringklachten - Kuitverrekking - Liesklachten - Lopersknie - Mortons neuroma (beknelde zenuw tussen de middenvoetsbeentjes - Nek- en schouderklachten - Overpronatie - Overtrainingsverschijnselen - Plantair fasciitis / peesbladontsteking - Platvoeten - Rugklachten - Shin splints - Spierpijn- ontsteking - Steken in de zij - Stressfractuur - Supinatie - Verstuikte enkel etc

 

BLESSURES

 

Bij de Loopgroep Noord Nederland doen wij er alles aan je zo efficiënt en blessurevrij mogelijk te laten hardlopen. Toch is de kans op blessures altijd wel aanwezig. Dit kan verschillende lichamelijke oorzaken hebben. Het blessure team van de loopgroep Noord-Nederland begeleidt u graag naar een efficiëntere en minder blessure gevoelige houding. Met een extra techniektraining, eventueel door te verwijzen naar specialisten en/of fysiotherapeut, sportmasseur. Na het herstel van een blessure is het noodzakelijk de belasting rustig op te voeren om nieuwe blessures te voorkomen. Ook hierin adviseerd het blessure team.

 

Heb je een blessure of ervaar je andere lichamelijke ongemakken bij het lopen neem dan altijd contact op met Blessure team en blijf niet zomaar weg van trainingen. We begeleiden je graag bij het herstel. Indien noodzakelijk verwijzen we je door naar de masseur, fysiotherapeut of huisarts. Dit alles gaat in overleg en alleen met toestemming van jou. Na herstel begeleiden we jou bij het opbouwen..

 

Na het herstel van een blessure is het verstandig rustig op te bouwen neem  voor advies contact op met Blessure team van de loopgroep Noord-Nederland ze helpen je graag weer op weg!

 

Loopgroep Noord Nederland is onafhankelijk en de keuze van specialisten, fysiotherapeut, of sport- masseur is natuurlijk vrij. Loopgroep Noord-Nederland heeft wel een aantal deskundige benaderd om zo een korte/snelle lijn te hebben mocht je toch met een blessure te maken krijgen. Het blessure team van Loopgroep Noord-Nederland heeft rechtstreeks contact met de hulpverleners en bemiddeld waardoor je sneller weer op weg kunt. We streven ernaar dat zo snel mogelijk op een verantwoorde manier weer kunt trainen.

 

 Heb je een blessure en spreekt bovenstaande jou aan meld je dan aan door hier te klikken.